Posts

Showing posts from April, 2010

Man Ana?

Man ana? Siapa aku?

Kalau banyak baca novel or tgk drama tv ke mesti ade terselit perkataan mcm 'siapalah aku nih' atau 'mengapa aku?' atau 'akusedar siapa aku'. lebih kurang gitu kot, da lame tggl novel sejak sekolah, dah lupa pulak format. takut peminat novel marah lak nnt. :)

tapi betul ke kita kenal diri kita or kita byk menipu diri kita?

sebenarnye tgh dok godek-godek laptop nih, terjumpe lagu man ana by brothers. lame da tak dgr time sekolah dulu-dulu. ambik lagu nih pun dari kwn time praktikal tahun lepas. Jadi start la dengar. Starting dia cam ala-ala bunyi lagu yg kat tv tunjuk waktu buka pose time ramadhan cmtu. Teringat peristiwa bulan mulia tu. :)

Lagu dia best la wpun tak brape nak paham. kdg-kdg mnyesal gak, duk uia komain la lame tp arab tau yg plg basic je. byk lg ilmu yg perlu dicari ni liyana. Jadi untuk phmkn lagu nih, start la googling. bila da jupa, hayati maksud dia, agak mnusuk jiwa gak la.

Man Ana
Ana in saaltal-qouma 'anni man ana
jikadita…

Tercipta sebuah blog

Bismillah
Pernah dulu di tegur..

"Nape awk senyap je, yana"
"Nape tak cakap tadi yana, cakaplah lenkali"
"Kalo de pape, btaula yana"

Mungkin diri ini tak reti mengolah ayat untuk berbicara,
Mungkin diri ini rasa kerdil bila berdepan dgn semua,
Mungkin masa yg tak sesuai membuat tersekatnye suara,
Mungkin mmg lidah tiada apa yg nk di kata.

Maka, lahirlah coretan blog untuk luahan rasa.
Agar memberi manfaat apabila sudah tiada.
Semoga ilmu yg sedikit dpt dikongsi selamanye.
Alhamdulilah tercipta jua ia akhirnya.
InsyaAllah berterusan hendaknye :D

Welcome to my blog everyone (!)

p/s: sahabat, maaf andai diamku selama ini membebankan.